Tekijät

Sofia Hyötyläinen

Olen opettanut historiaa, yhteiskuntaoppia ja elämänkatsomustietoa peruskoulussa ja lukiossa. Urani aikana olen ehtinyt opettaa hyvin monenlaisia oppijoita ja olen huomannut, että oppiaineideni abstraktius on haaste monelle taustasta riippumatta. 

Minulla itselläni on usein opetuksessa suuret ja hyvin monitasoiset ryhmät, jossa toinen kaipaa lisää syvennystä aiheeseen kun taas toinen tarvitsee apua jo perussanaston kanssa. Olen tottunut tunneillani piirtämään ja kasaamaan dioille kaavioita. Tästä puolesta vastaan myös projektissamme: Olen kirjoittanut tekstien raakaversiot, jotka Susanna on muokannut S2-tarpeisiin vastaaviksi. Olen myös yrittänyt rikastaa tekstiä laatimillani kaavioilla ja kuvilla.

Yhdessä Susannan kanssa haluamme rakentaa oppimateriaalia, joka palvelee monenlaista oppijaa. Kuvia ja kaavioita voi napata omien materiaalien joukkoon tarpeen mukaan, tekstejä, tehtäviä ja sanastoja taas voi käyttää eriyttämiseen. 

Itse opetustyössäni opin joka päivä lisää opettamisesta ja oppimisesta. Joka päivä minulla on sekä tarve syventää että tarve purkaa perusasiaa osiin ja vääntää vielä lisää rautalangasta. 

Susanna Sainio

Olen opettanut suomea sekä toisena kielenä että äidinkielenä peruskoulussa ja lukiossa. Jo ensimmäisinä S2-opettajavuosinani huomasin, että historia on monille S2-oppilaille kaikkein vaikein aine: historian oppikirjojen kieli voi olla S2-opiskelijalle niin vaikeaa, että jo perusasioiden löytäminen tekstistä tuottaa hankaluuksia.

Tämä materiaali on tehty helpottamaan sekä historian että suomen opiskelua. Olemme halunneet tehdä materiaalin, josta vasta suomen kieltä vähän aikaa opiskellutkin löytää olennaisen tiedon ja oppii samalla lisää kieltä ja rakenteita sekä tietenkin opiskelutaitoja. Toivon, että materiaalistamme on iloa mahdollisimman monelle suomen kieltä ja historiaa opiskelevalle ja opettavalle.

Vastaan materiaalin kieliopista, tekstin yksinkertaistamisesta, sanastoista ja tehtävistä sekä sivuston teknisestä toteutuksesta. 

Otamme mielelellämme vastaan palautetta materiaalista, jotta voimme edelleen kehittää materiaalia! Meidät tavoittaa  palautelomakkeella tai sähköpostilla osoitteesta historiaajasuomea (at) gmail.com

%d bloggaajaa tykkää tästä: